ÚVOD » Turecko » Avsallar » Avsallar

Hotel Pegasos Royal & Resort
★★★★★

Veľmi dobré9.4
Popis hotela
Termíny
Oblasť a mapa
Galéria
Recenzie
Výlety
Hotel Pegasos Royal & Resort - 1
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.

Pláž

Priamo pred hotelom ocenená modrou vlajkou za čistotu. Plážový servis slnečníky a ležadlá ako aj uteráky zadarmo.

Centrum

Hotel je postavený mimo centra do Avsallaru je možné sa dostať miestymi taxíkmi, je to približne 2 km. 

Bazén

Komplex zahŕňa dva bazény, bazény so šmykľavkami, okrem toho dva detské bazény.

Od letiska

Medzinárodné letisko v Antalyi je od hotela vzdialené približne 100 km.

Poloha

Hotel je vybudovaný v krásnom zálive Incekum. Mimo rušného centra.

Internet

Bezdrôtové wifi pripojenie je zadarmo.

O hoteli

Obľúbený rodinný hotel v tichom prostredí s dlhoročnými kvalitnými službami. Hotel sa doporučuje najmä rodinám s deťmi.

Ubytovanie

Zloženie izieb je promo izba, ktorá je najlacnejšou alternatívou v hoteli. Štandartné izby s možnosťou ubytovania dvoch detí
na prísteľkách. Rodinné izby sú zložené s dvoch miestností. V izbách nechýba centrálne ovládaná klimatizácia, telefón, SAT TV minibar (za poplatok), vlastné sociálne zariadenie, sušič na vlasy, balkón.

Stravovanie

Stravovanie je v tomto hoteli formou all inclusive, raňajky, obedy a večere v určených časoch hotelom ako bufetové stoly.
Počas dňa ľahké občerstvenie a neobmedzené množstvo miestnych alkoholických a nealkoholických nápojov.
Na výber je jedlo a nápoje v plážovom bare.
V rámci all inclusive hotel ponúka 1x za pobyt možnosť stravovanie v a la carte reštaurácii. Nutná rezervácia.

Služby

Kaviareň, distkotéka (nápoje sú za poplatok), kaderníctvo, za poplatok internetová kaviareň, miniklub, detské ihrisko.
Na pláži je možné si doplatiť vodné motorové alebo bezmotorové športy.

Nákupné možnosti

Najbližšie nákupné možnosti sú v mestečku Avsallar vzdialenom približne 2 km, dostupné je miestnymi taxíkmi.
Typický turecký bazár je dvakrát do týždňa priamo v Alanyi, cca 25 km.

Domovská stránka

http://www.tthotels.com/
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

O destinácii

Avsallar patrí medzi najkrajšie časti Tureckej riviéry, je to veľmi obľúbené letovisko, ktoré je vzdialené cca 80 km od známeho tureckého letoviska Antalye. V minulosti bol Avsallar malým rybárskym mestečkom a dnes je to letovisko s hotelovou zástavbou, no napriek tomu sa tu nachádzajú miesta plné zelene. Nájdeme tu typické turecké obchodíky, reštaurácie, kaviarne a večer sa Avsallar mení v centrum zábavy plné hudby a tanca.

Vzdialenosť od letiska

Letisko je vzdialené 80 km (Antalya). Transfer z letiska do stredísk trvá približne 1 hodinu.

Čas transferu z letiska do stredísk je informatívny a závisí od premávky a počte zastávok v jednotlivvých hoteloch po trase.

Vzdialenosť od Bratislavy

2 293 km.

Dĺžka letu

Najbližšie letisko je v stredisku Antalya.

Bratislava - Antalya: 2:15 hod.
Košice - Antalya: 2:00 hod.
Poprad - Antalya: 2:10 hod.
Sliač - Antalya: 2:10 hod.
Viedeň - Antalya: 2:15 hod.

Dĺžky letov sú len približné a informatívne.

Dĺžka trasy

Cesta z Bratislavy autom trvá približne 25 hodín, vedie viacerými krajinami a je čiastočne spoplatnená.

Počasie

Počasie v letovisku Avsallar sa od januára do marca pohybuje od 15°C do 18°C. V apríli sa už začne otepľovať na približne 22°C. V máji sa začína krásne letné a veľmi teplé počasie a teploty sa pohybujú okolo 26°C. Najteplejšie je od júna do septembra, kedy teploty dosahujú 33°C - 36°C. V októbri sa začne znova ochladzovať na príjemných 26°C, v novembri na 22°C a v decembri sa ochladí až na 16°C.

Pláž

Pláže v tomto letovisku sú široké, miestami kamienkové a miestami piesočnaté.  Morské dno je väčšinou kamenisté, a preto sú na mnohých miestach postavené móla, ktoré turistom umožňujú vstup do mora. Nájdete tu však aj pláže s veľmi pozvoľným a miernym vstupom do vody, čo ocenia najmä rodiny s malými deťmi. Na plážach je možné vykonávať viacero športových aktivít (potápanie, windsurfing, výlety loďou ai).


(Zdroj: flickr//cc/Avsallar)

More

Podobne ako v ďalších strediskách Turecka, je aj tu more veľmi čisté a po celý rok príjemné teplé a vhodné na kúpanie.

Teplota mora

Január - 17°C, Február - 16°C, Marec - 16°C, Apríl - 18°C, Máj - 20°C, Jún - 23°C, Júl - 26°C, August - 28°C, September - 26°C, Október - 24°C, November - 21°C, December - 18°C.

Deti

Mnohé hotelové rezorty sú stavané na dovolenku pre rodiny s deťmi a majú vybudované aquaparky, detské ihriská a iné atrakcie, kde sa zabavia aj vaše deti.

Šport

Na plážach možnosť vodných športov, plážových športov, možnosť zapožičania bicyklov alebo môžete ísť na turistiku do okolitej prírody.

Zábava

Zabavíte sa v miestnych baroch a reštauráciach, kde sa usporadúvajú ochutnávky miestnych špecialít a nápojov. Pre mladších sú tu bary, diskotéky a rôzne oslavy, ktoré sa konajú počas letnej sezóny.

Mapa

Video

9.4
9
Hodnotenie od zákazníka: 26.3. 2018 o 12:14
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.cz
Plusy: V Turecku sme boli s rodinou po 10-tich rokoch a priznávam, že po zistení atentátu na istanbulskom letisku som bol kúsok v rozpakoch. Rozhodla však skutočnosť, že uvedené miesto je vzdialené cca 800 km a recenzie hotela boli vynikajúce. Hotel moderný - rozdelený na 3 časti: Royal, Resort a Club. Všetky služby spojené s hotelom na vysokej úrovni. Výborné jedlo, výber podľa nás nadštandardný, za týždeň nebol žiadny problém s kapacitou voľných stolov, príborov, dlhé čakanie atď. Pláž piesočnatá, more čisté, dostupnosť od hotela pár metrov, v našom termíne cca 29 stupňov - paráda! Veľa vonkajších bazénov / i vnútorných / tobogány, animácie, rôzne služby, zmrzliny, Turecké špeciality. Jediná výčitka je, že hotel neponúka možnosť výberu izieb. Keby bola možnosť tak by som zvolil / samozrejme za príplatok / izbu s výhľadom na more alebo rodinnú izbu podľa veľkosti. Naša rodina dostala izbu na prvom poschodí s výhľadom na strechu reštaurácie ... Hotel každému odporúčame, bola to nezabudnuteľná dovolenka.
zobraziť viac
10
Hodnotenie od zákazníka: 26.3. 2018 o 12:10
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.cz
Plusy: Hotel Pegasos Royal bol perfektným miestom pre strávenie dovolenky. Ubytovanie veľmi dobré, rovnako tak jedlo a všetky služby hotela. Nie je čo vytknúť. Vzdialenosť hotela od letiska v Antalyi cca 95 km, takže sa cesta dá v pokoji prežiť. Hotelu naozaj nie je čo vytknúť. Všetko dôležité je na jednom mieste. Všetko čisté, upravené, personál veľmi ochotný.
zobraziť viac
9
Hodnotenie od zákazníka: 26.3. 2018 o 12:09
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.cz
Plusy: Hotel Pegasos Royal super, bohužiaľ si nemáte možnosť vybrať umiestnenia izby, toto je v kompetencii hotela. Ďalšie hodnotenie ako strava, obsluha, upratovanie, pláž, more vynikajúce. Určite sa do tohto hotela pozrieme ešte raz.
zobraziť viac
9
Hodnotenie od zákazníka: 26.3. 2018 o 12:07
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.cz
Plusy: Boli sme s rodinou v tomto rezorte už 2x a môžeme len odporučiť. Hotel má veľmi peknú a udržiavanú pláž s množstvom ležadiel. Okolo hotela sa nachádza pekná udržiavaná záhrada s množstvom rôznych prepojených bazénov a šmýkačiek, čo bol hlavne pre deti raj na zemi :-). Jedáleň je síce veľmi priestranná aj s terasou, ale v čase obedov aj večerí nedokáže pojať všetkých návštevníkov. Jedál bol veľký výber, ale pri druhej návšteve bol obmedzenejšie výber mäsa.
zobraziť viac
10
Hodnotenie od zákazníka: 26.3. 2018 o 12:06
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.cz
Plusy: Strávené dva týždne na prekrásnej a čistej, piesočnej pláži rozhodne stáli za to. Rýchly check in, personál ústretový a priateľský. Izby čisté, upratané, v jedálni k dispozícii pri vstupe dezinfekcia na ruky. Čo sa jedla týka, tak sme sa s partnerom zhodli, že sme jedli v Turecku lepšie, ale určite si aj tak vyberiete a pochutnáte. Neodporúčam si priplácať za wifi, dosť blbne a je pomalé, zadarmo je len v lobby a počítajte s tým, že je tam stále plno ľudí. Pri bazéne to kĺže, tak pozor. Nebolo možné obsadiť lehátko. Plavčíci profesionální a dohliadali na ľudí ako pri mori, tak i pri bazéne, záhradníci sa starali o zeleň, radosť pozerať. Ďakujeme, že sme sa tu cítili dobre.
zobraziť viac

Avsallar je stredisko hneď vedľa známej Alanye, kde môžete vidieť množstvo atrakcií a zaujímavostí. 

SEAlANYA DOLPHINPARK

Krásny zábavny park s delfínmi a mnohými inými druhmi rýb, od mesta Avsallar je vzdialený cca 4 km. Môžete sa tešiť na šou s delfínmi a taktiež si môžete s nimi aj zaplávať. Informácie o cenách vstupného a ďalších podrobnostiach nájdete na webovej stránke.


(Zdroj: flickr//cc/Dolphinarium)

KALE

Je to pevnosť, ktorej korene siahajú až do antiky. Túto mohutnú pevnosť dal postavať sultán Alaeddin Keykubad I. Dĺžka tejto stavby je 6 kilometrov, po ktorej sa môžete poprechádzať a zažiť troška histórie. Pevnosť nájdete cca 27 km od Avsallaru pri meste Alanya.


(Zdroj: flickr//cc/Alanya)

CUMA PAZAR

Známy piatkový trh v Alanyi s typickou atmosférou sa nachádza priamo pod zámkom. Nakupovanie je v Turecku považované za kultúrny zážitok. Na trhu sa ponúka ovocie, zelenina, ručné práce, suveníry a mnohé iné. Alanya leží cca 24 km od mesta Avsallar.


(Zdroj: flickr//cc/Market)

AQUAPARK WATERPLANET

Zábavný vodný park, v ktorom nájdete množstvo vodných atrakcií, šmýkačiek, bazénov a kútikov pre deti. V parku zažijete aj oddych aj dobrodružstvo. Pre tých, ktorí si chcú oddýchnuť bude zaujímavý relax v lese s výhľadom na more, ktorý je súčasťou parku. Aquapark je vdzialený cca 9 km.


(Zdroj: flickr//cc/Aqualand)

TAURUS

Najznámejšie pohorie Turecka je pohorie Taurus, ktoré zaujme najmä nadšencov turistiky a dobrodruhov. Pohorie je vdzialené cca 125 km. Má prevažne náročný terén, ale nádhernú prírodu a výhľady. Mnohé cestovné kancelárie organizujú jeep safari, kde môžete spoznať miestnu prírodu a turecké dedinky.


(Zdroj: flickr//cc/Taurus)

MESTO ALANYA

Veľmi navštevované je samotné mestečko Alanya, ktoré ponúka množstvo atrakcií a pamiatok. Má historické centrum mesta s uličkami a budovami, no najzaujímavejšou pamiatkou v tomto meste je zámok Alanya Kalesi, ktorý je postavený na kopci a ponúka krásny výhľad na more. Alanya leží od Avsallaru cca 24 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Alanya)

ASPENDOS

Veľmi známa a významná pamiatka, ktorá patrí k najlákavejším atrakciám v Turecku. Aspendos bol postavený rímskym architektom a zmestí sa tam až 15 000 divákov. Je to veľmi významné archeologické miesto a miesto rímskeho divadla.


(Zdroj: flickr//cc/Aspendos)

PERGÉ

Mestečko Pergé, vzdialené cca 97 km, je plné pamiatok ako sú pozostatky divadla, brány a štadiónu. Vidieť tu môžete aj pozostatky kresťanskej baziliky a akropoly. Pergé je veľmi zaujímavým a historicky významným miestom.


(Zdroj: flickr//cc/Pergé)

JASKYŇA DAMLATAS

Ak sa potrebujete troška schovať pred slnkom a schladiť sa, tak navštívte jednu z jaskýň, ktoré ponúka Antalya. Najznámejšou je Damlatas, ktorá má liečebné účinky a odporúča sa, aby ju navštívili ľudia s astmou a dýchacími problémami.


(Zdroj: flickr//cc/Damlatas)

VODOPÁDY MANAVGAT

Neďaleko letoviska Avsallar, približne 39 km, tečie rieka Manavgat, ktorá prechádza krásnou prírodou a lesom, kde vytvára menšie vodopády. Je to veľmi známe a často navštevované miesto v Turecku, kde sa nachádza aj park so záhradou.


(Zdroj: flickr//cc/Manavgat)

Viac výletov nájdete na TripAdvisor.