ÚVOD » Turecko » Egejská riviéra » Ortakent

Hotel Petunya Beach Resort
★★★★

Popis hotela
Termíny
Oblasť a mapa
Galéria
Hotel Petunya Beach Resort - budova - 1
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

O destinácii

Egejská riviéra je jeden zo siedmich regiónov Turecka a nachádza sa v juhozápadnej časti krajiny. Jeho brehy obmýva na západe Egejské more, na severe hraničí s Marmarským regiónom, na juhu so stredomorským regiónom a so Strednou Anatóliou na východe.

Počasie je tu celoročne teplé a vlahý vetrík, ktorý fúka od Egejského mora príjemne osviežuje počas letných horúcich dní. Egejský región je krásnou destináciou, ktorá ponúka návštevníkom nádherné pláže a zátoky s tyrkysovo priezračným morom, množstvo zelene a horské masívy. Symbolom Egejskej riviéry je určite najfotografovanejšia pláž na svete v tvare jazyka, ktorá sa nachádza v nádhernej azúrovej lagúne v letovisku Ölüdeniz.

Celá oblasť Egejskej riviéry je akousi križovatkou kultúr a návštevníkom umožňuje nielen pobyt pri mori, ale je aj východiskovým bodom mnohých výletov za antickými pamiatkami ako sú napr. skalné hrobky v Tlos, Efez, Pamukkale, Kappadokia, známa pláž Iztuzu, kam svoje vajíčka kladie ohrozený druh korytnačiek karety obyčajnej ai. Egejská riviéra láka aj milovníkov adrenalinových športov, ktorí sem prichádzajú za paraglidingom z hory Babadag a Taurus. Výhodná poloha Egejskej riviéry poskytuje taktiež možnosť vyraziť aj na neďaleké grécke ostrovy, napríklad na známy grécky ostrov Rhodos. Egejský región ponúka množstvo obľúbených miest a letovísk - Bodrum, Icmeler, Fethiye, Ildiri, Ölüdeniz, Kadriye, Türkbükü, Marmaris ai – a preto je táto oblasť hojne navštevovaná turistami.

Vzdialenosť od letiska

80 km (Antalya)

Vzdialenosť od Bratislavy

2347 km

Dĺžka letu

3 hod.

Pláž

Piesočné

Mapa

Video