ÚVOD » Turecko » Marmaris » Icmeler

Hotel SENTIDO Orka Lotus Beach
★★★★★

Popis hotela
Termíny
Oblasť a mapa
Galéria
Hotel SENTIDO Orka Lotus Beach - 1
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

O destinácii

Marmaris, známe letovisko s jachtárskym prístavom, sa nachádza na západnom pobreží Turecka, na Egejskej riviére. Leží v širokej zátoke pod pohorím Taurus a patrí medzi najatraktívnejšie letoviská v tejto oblasti. Dnes je toto letovisko označované aj ako „Zelený Marmaris“, čo plne vystihuje vzhľad mesta ako aj nádherná panoráma hôr so zelenými píniovými hájmi. Dejiny mesta siahajú až do dôb Alexandra Veľkého a v staroveku bolo mesto významným centrom obchodnej cesty vedúcej z Malej Ázie do Egypta.

V letovisku sa nachádzajú široké a dlhé pláže a v jeho okolí na tunajšom členitom pobreží sú odľahlé zátoky s malými plážami. Azúrovo čisté more, pieskovo-okruhliakove pláže s pozvoľným vstupom do mora sú vhodné aj pre menej zdatných plavcov alebo pre rodiny s malými deťmi. V meste je niekoľko obchodov, barov, kaviarní a reštaurácii, v ktorých je možné ochutnať typickú tureckú kuchyňu, ďalej pevnosť s múzeom a bazár so svojim kervansarayem. Nachádzajú sa tu pokojnejšie miesta s úzkymi a romantickými uličkami, rušnejšie nákupné centrá a na svoje si tu určite prídu aj milovníci rušného nočného života. Letovisko však ponúka výborné podmienky nielen pre zábavu, ale aj pre rôzne športové aktivity.

Marmaris je široko ďaleko známy ako jedno z najlepších stredísk jachtingu a hĺbkového potápania a návštevníci majú aj jedinečnú možnosť vyskúšať si paragliding z majestátnych vrchov pohoria Taurus. Obľúbené sú aj lodné výlety priľahlých ostrovov, na ostrov Rhodos vychádzajú trajekty z mestského prístavu niekoľkokrát denne, ako aj výlety pozdĺž pobrežia Egejskej riviéry.

Letovisko Marmaris a jeho okolie ponúka výborné podmienky pre absolvovanie rôznych výletov. Za návštevu určite stojí letovisko Iclemer vzdialené od Marmarisu 8 km, ktoré je známe svojimi nádhernými piesčito-štrkovými plážami, ktoré sa pýšia ocenením čistoty tzv. „Modrou vlajkou“ (značka čistoty EÚ). Z ďalších výletov stojí za zmienku: výlet do Kappadokie (podzemné mesto ukryté v množstve obrovských lávových bielych stenách pripomínajúce komíny, ktorému sa hovorí ôsmy div sveta), Pamukkale (miesto, kde minerálne liečivé pramene vytvorili počas 150 000 rokov oslnivo biele kaskády s jazierkami so smaragdovo zelenou vodou), starobylý Efes (Slávičí vrch s domčekom panny Márie, Artemidin chraám- siedmy div sveta, Ulica zázrakov, Hadriánov chrám ai.). Marmaris ponúka naozaj ideálne podmienky pre strávenie nádhernej tak aktívnej ako aj relaxačnej dovolenky.

Vzdialenosť od letiska

90 km (Dalaman)

Vzdialenosť od Bratislavy

2354 km

Dĺžka letu

3 hod.

Pláž

Piesočné, okruhliakové

Mapa

Video