ÚVOD » Turecko » Belek

Limak Arcadia Golf & Sport Resort
★★★★★

Popis hotela
Galéria
Výlety
Limak Arcadia Golf & Sport Resort - 1
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.

V blízkosti strediska Belek je k videniu veľa prírodných i historických krás, vrátane národných parkov, antických miest a jaskýň. 

BELEK TOWN MOSQUE

Mestečko Belek je vzdialené približne 20 minút od pláže. V centre mesta nájdete množstvo obchodov, marketov a trhov, ktoré sú pripravené práve pre turistov. Každú sobotu je v meste klasický turecký trh, kde je možné zjednávať ceny.


(Zdroj: flickr//cc/Belek Turkey)

THE LAND OF LEGENDS THEME PARK

V neďalekom stredisku Serik sa nachádza obrovský zábavný a vodný park, kde uvidíte množstvo atrakcií, šmýkačiek, bazénov, reštaurácií a bufetov. Je to vynikajúci výlet najmä pre deti.


(Zdroj: flickr//cc/Belek)

TERMESSOS

Ak chcete spoznať tajomné miesto vysoko v skalách, tak navštívte tento objekt, ktorý spoznáte spolu so sprievodcom. Je dôležité pripraviť si pevnú obuv, pretože výstup je troška nárčnejší.


(Zdroj: flickr//cc/Tormessos)

KÖPRÜLÜ

Národný park, kde uvidíte najmä krásnu prírodu, vodopády, skaly a borovicové lesy. Zaujímavá je aj rieka, ktorá je sfarbená do zelenomodrej farby. Tento výlet je ako stvorený pre objavovanie krás tureckej prírody.


(Zdroj: flickr//cc/Köprülü)

ASPENDOS

Veľmi známa a významná pamiatka, ktorá patrí k najlákavejším atrakciám v Turecku. Aspendos bol postavený rímskym architektom a zmestí sa tam až 15 000 divákov. Je to veľmi významné archeologické miesto a miesto rímskeho divadla.


(Zdroj: flickr//cc/Aspendos)

PERGÉ

Mestečko Pergé je plné pamiatok ako sú pozostatky divadla, brány a štadiónu. Vidieť tu môžete aj pozostatky kresťanskej baziliky a akropoly. Pergé je veľmi zaujímavým a historicky významným miestom.


(Zdroj: flickr//cc/Pergé)

JASKYŇA DAMLATAS

Ak sa potrebujete troška schovať pred slnkom a schladiť sa, tak navštívte jednu z jaskýň, ktoré ponúka Antalya. Najznámejšou je Damlatas, ktorá má liečebné účinky a odporúča sa, aby ju navštívili ľudia s astmou a dýchacími problémami.


(Zdroj: flickr//cc/Damlatas)

JASKYŇA KARAIN

Ďalšia jaskyňa v Antalyi sa skladá z troch častí a je náleziskom rôznych nástrojov z praveku, ľudských lebiek a kostier zvierat.


(Zdroj: flickr//cc/Karain)

VODOPÁDY MANAVGAT

Neďaleko letoviska Antalya tečie rieka Manavgat, ktorá prechádza krásnou prírodou a lesom, kde vytvára menšie vodopády. Je to veľmi známe a často navštevované miesto v Turecku, kde sa nachádza aj park so záhradou.


(Zdroj: flickr//cc/Manavgat)

DUDEN WATERFALL

Neďaleko letoviska môžete vidieť prírodnú krásu v podobe vodopádu. Rieka Duden steká z pohoria Taurus a vytvára tak dva krásne vodopády, ktorými sa môžete pokochať. V blízkosti sa nachádza aj známa pláž, reštaurácie a iné atrakcie. 


 (Zdroj: flickr//cc/Duden Waterfall)

Viac výletov nájdete na TripAdvisor.