ÚVOD » Turecko » Ozdere

Maxima Paradise
★★★★★

Priemerné4.0
Popis hotela
Termíny
Oblasť a mapa
Galéria
Recenzie
Výlety
Maxima Paradise - 1
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.

Pláž

Piesočnato kamienková pláž priamo pri hoteli. Odporúča sa obuv do mora. Drevené mólo na slnenie.

Centrum

Centrum Ozdere sa nachádza 4 km od hotela.

Bazén

V rezorte sa nachádzajú 3 bazény, 2 detské bazény, vnútorný bazén, aquapark. Ležadlá, slnečníky a plážové osušky zadarmo.

Od letiska

Letisko je vzdialené 48 km od hotela.

Poloha

Hotel je situovaný 35 km od centra Kusadasi.

Internet

Wi Fi pripojenie je zadarmo na recepcii.

O hoteli

Obľúbený rezort sa nachádza pri pobreží Egejského mora v oblasti Ozdere. Vhodný najmä pre aktívnu a rodinnú dovolenku. V hlavnej budove sa nachádza recepcia, ubytovanie je umiestnené v priľahlých blokoch s výhľadom na more.

Ubytovanie

Ubytovanie v izbách štandard, ktoré sú vybavené vlastným sociálnym zariadeným, individuálne ovládaná klimatizácia, telefón, TV, minibar, trezor je za poplatok, balkón alebo terasa, bočný výhľad na more, izby s prístelkou sa nachádzajú na prízemí s výhľadom do záhrady. Prístelka je formou poschodovej postele. Za príplatok je možné ubytovanie v izbe Large, ktorá je priestrannejšia a rodinne izby tvorí spálňa a obývacia izba, majú rovnaké vybavenie ako izba štandard.

Stravovanie

Koncept all inclusive zahŕňa raňajky, obedy a večere formou bufetu, počas dňa majú ľahké občerstvenie, neobmedzené množstvo nealkoholický a alkoholických nápojov.

Služby

Zadarmo môžu hostia využiť šípky, 2 tenisové kurty, minigolf, stolný tenis, biliard, plážový volejbal, fitness, sauna, turecké kúpele, kanoe, vodný bicykel. Za poplatok je možne využiť vodné športy na pláži, masáže, salón krásy, wellness. V rezorte sa nachádza obchodná galéria, kaderníctvo, amfiteáter, detské ihrisko, mini klub, cukráreň, 2 bary, snack bary, hlavná reštaurácia, 2 a la carte reštaurácie, diskotéka.

Nákupné možnosti

Nákupné možnosti sa nachádzajú priamo v hoteli. 

Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

O destinácii

Ozdere je veľmi pokojné a malé mestečko, ktoré sa nachádza na západe Turecka pri známom meste Izmir, Kusadasi a Cesme. Táto pôvodná rybárska dedinka leží na pobreží Egejského mora a je obklopená krásnou prírodou. Ide o veľmi pokojnú oblasť, kde nie sú návaly turistov, preto si tu môžete dokonale oddýchnuť. Má veľmi dobre vyvinuté služby a infraštruktúru. Ozdere je destinácia, ktorá je vhodná pre všetky vekové kategórie, najmä však pre rodiny s deťmi.

Vzdialenosť od letiska

Najbližšie letisko Adnan Menderes Airport je vzdialené 51 km. Transfer z letiska trvá približne 40 minút. 

Čas transferu z letiska do stredísk je informatívny a závisí od premávky a počte zastávok v jednotlivvých hoteloch po trase.

Vzdialenosť od Bratislavy

1 861 km.

Dĺžka letu

Dĺžka letu na letisko Adnan Menderes Airport.
Bratislava - Izmir: 1:50 hod.
Košice - Izmir: 1:40 hod.
Poprad - Izmir: 1:45 hod.
Sliač - Izmir: 1:45 hod.
Viedeň - Izmir: 1:50 hod.

Dĺžka letov je len približná a informatívna.

Dĺžka trasy

Cesta autom z Bratislavy trvá približne 22 hodín, vedie viacerými krajinami, je čiastočne spoplatnená a zahŕňa aj prepravu trajektom.

Počasie

Pre pobrežie Egejského mora, kde sa letovisko Ozdere nachádza, je typické veľmi príjemné počasie počas celého roka. Začiatok roka, január a február majú približnú teplotu 17°C. V marci sa o čosi oteplí, na 19°C a v apríli až na 22°C. Postupne sa začne otepľovať aj v máji, kedy sú teploty okolo 26°C. Od júna sa začína už veľmi teplé letné počasie a teploty sa vyšplhajú na 33°C, v júli na 34°C a v auguste až na 35°C. V septembri je stále príjemných 32°C, v októbri už začnú teploty klesať na 26°C, v novembri na 22°C a v decembri až na 18°C.

Pláž

Pláž v letovisku je piesočnatá a k dispozícií je aj plážový servis, ktorý zahŕňa slnečníky, ležadlá, sprchy a taktiež občerstvenie. Hlavná pláž strediska má poblízku aj menšie ukryté pláže, ktoré poskytujú väčšie súkromie, no musíte ich hľadať a dostať sa k nim peši.


(Zdroj: flickr//cc/Ozdere)

More

Egejské more sa vyznačuje svojou čistotou a krásnou modrou farbou.

Teplota mora

More je po celý rok príjemne teplé a vhodné na kúpanie.
Január - 17°C, Február - 16°C, Marec - 17°C, Apríl - 18°C, Máj - 20°C, Jún - 23°C, Júl - 25°C, August - 27°C, September - 25°C, Október - 23°C, November - 21°C, December - 19°C.

Deti

V hotelových rezortoch sú pre deti pripravené atrakcie, detské kútiky, ihriská ale aj šmýkačky. Cez letnú sezónu bývajú aj animačné programy.

Šport

Zašportovať si budete môcť na pláži alebo môžete vyskúšať vodné športy, poprípade môžete navštíviť hotelové fitness centrá.

Zábava

Za zábavou si môžete vyraziť do blízkeho hlavného mesta Izmir, ktoré žije nočným životom a ponúka mnoho možností ako sa zabaviť.

Mapa

4
6
Hodnotenie od zákazníka: 16.1. 2019 o 12:40
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.com
Plusy: Výborná poloha, veľmi dobré vybavenie, rôzne bazény, aquapark. Pokojné prostredie, veľmi blízko letiska. Kamienková pláž, vodné športy. Mohol to byť úžasný hotel. Ale nie je to tak. Hotelu chýba dobre vedenie a je málo udržiavaný, ponechaný na svoj vlastný osud. Reštaurácie sú strašné, veľmi obmedzený výber jedál. Pre tento hotel s kapacitou 700 lôžok je tu len 100 lehátok okolo bazénov a malá pláž, takže zabudnite na nájdenie miesta pri bazéne. Počet miest pri bazéne a dáždniky by sa mal aspoň trojnásobne zvýšiť. Počet zamestnancov by sa mal zdvojnásobiť. Zamestnanci, ktorí sú tu nútení pracovať neuveriteľne tvrdo a nepretržite, sú stále neuveriteľne priateľskí a užitoční. Je mi ľúto, že tento úžasný personál zostáva v rukách chamtivého vedenia.
zobraziť viac
2
Hodnotenie od zákazníka: 16.1. 2019 o 12:35
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.de
Plusy: Veľmi nehygienické, na posteliach sme mali škvrny. Izba bola počas nášho pobytu a to 14 dní nie dôkladne vyčistená. Jedlo je chutné. Pravdepodobne tu nie sú žiadne animácie. Mal som pocit, ako keby celý personál bol na dovolenke.
zobraziť viac

TRH V OZDERE

Každý týždeň sa v meste koná miestny trh, ktorý sa oplatí vidieť. Môžete si nakúpiť suveníry, miestne korenie, ochutnať miestne špeciality alebo nápoje.


(Zdroj: flickr//cc/Ozdere)

MESTO IZMIR

Najzaujímavejším mestom v tejto oblasti je určite Izmir. Od mesta Ozdere leží cca 80 km. Považuje sa za miliónové mesto a najmodernejšie mesto v Turecku. V Izmire môžete vidieť známy park Kulturparki, ktorý je nazývaný aj malým Central parkom, môžete si pozrieť hrad Kadifekale a taktiež zaujímavé námestie. 


(Zdroj: flickr//cc/Izmir)

CESME

Malé mestečko neďaleko Izmiru môžete navštíviť kvôli teplým termálnym prameňom, ktoré vyvierajú priamo na pláži. V centre mesta tiež môžete vidieť množstvo pamiatok. Cesme je cca 130 km vzdialené od mesta Ozdere. 


(Zdroj: flickr//cc/Cesme)

KUSADASI

Kusadasi je letovisko v Izmire, ktoré je typické svojím hradom na maličkom ostrove, ktorý je prepojený s pevninou len úzkou cestičkou. Mesto Kusadasi je vzdialené len cca 40 km od mesta Ozdere. 


(Zdroj: flickr//cc/Kusadasi)

ARTEMIDIN CHRÁM

Táto veľmi populárna stavba pôvodne patrila medzi sedem divov sveta práve vďaka unikátnym stĺpom v iónskom štýle, ktorých bolo 26. Neskôr boli bohužiaľ zničené, ale ostali po nich nejaké pozostatky, ktoré sú napriek tomu unikátne. Chrám bol zasvätený bohyni Aremis. Chrám je z mesta Ozdere vzdialený cca 30 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Artemis)

PAMUKKALE

Celodenný výlet si môžete spraviť do Pamukkale, ktoré je vzdialené približne 3 hodiny cesty od Izmiru. Pamukkale je najväčšia a najzaujímavejšia atrakcia v Turecku. Takzvaný "bavlnený zámok" predstavuje travertínový svah, na ktorom vyvierajú minerálne pramene, čím vznikajú usadeniny, ktoré tvoria krásne terasky a jazierka. Cca 230 km sa nachádzajú Pamukkale od mesta Ozdere. 


 

Viac výletov nájdete na TripAdvisor.