ÚVOD » Turecko » Fethiye

Oludeniz Resort by Z Hotels
★★★★

Popis hotela
Termíny
Oblasť a mapa
Galéria
Oludeniz Resort by Z Hotels - 1
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

O destinácii

Fethiye, kedysi rybárske mestečko, je nádherné letovisko s krásnym malebným prístavom. Leží trochu bokom od rušných letovísk Egejskej riviéry pod pohorím Taurus, západne od mesta Antalya, na pomedzí Egejského a Stredozemného mora. Samotné mesto Fethiye má dlhú históriu, v antike tu stávalo mesto Telmessos, z ktorého dnes môžeme vidieť napríklad pozostatky helenistického divadla a skalnaté lýkijské hroby z 5. storočia pred n.l. Mesto je rozdelené na dve časti - Fethiye a Calis.

Vo Fethiye sa nachádza množstvo rôznych obchodov, reštaurácií, nočných klubov a prekrásny prístav a žijú tu prevažne miestni obyvatelia. Asi 5 km od centra Fethiye sa nachádza Calis, ktorého hlavná promenáda je centrom nočného života, zábavy a nákupov. Po celej dĺžke ju kopíruje ako had dlhá piesočnatá pláž. Medzi Fethiye a Calis je pravidelné spojenie loďou alebo dolmušom (miestny minibus). 15 km od Fethiye sa nachádza letovisko Ölüdeniz, tvorené lagúnou, ktorá je vyhlásená za národnú prírodnú rezerváciu a pláž patrí medzi 20 najkrajších pláží na svete. Dnešné Fethiye je pomerne mladým, avšak vyhľadávaným dovolenkovým letoviskom mnohých turistov a v roku 2007 bolo britskou tlačou vyhlásené za najlepšie prázdninové letovisko vôbec. Návštevníkom okrem kúpania sa ponúka ideálne podmienky aj pre športové aktivity a paragliding a okolitá nádherná príroda nesklame ani milovníkov turistiky. Fethiye môžeme odporučiť skôr vyznávačom pokojnejšej dovolenky a tým, ktorí navyše nepotrebujú k spokojnosti veľa fakultatívnych výletov a atrakcií v okolí, pretože väčšina preslávených pamiatok sa nachádza pomerne ďaleko. Z letoviska sa však dajú podniknúť výlety do Pamukkale alebo do Národného parku Olimpos. Toto miesto milujú nielen turisti, ale aj stredomorské korytnačky, ktoré si ho vybrali za jedno zo svojich obľúbených hniezdisk.

Doprava letecky - 3 hod. Transfer z letiska Dalaman – cca 60 minút.

Vzdialenosť od letiska

70 km (Dalaman)

Vzdialenosť od Bratislavy

2343 km

Dĺžka letu

3 hod.

Pláž

Piesočné

Mapa

Video