ÚVOD » Turecko » Lara » Lara

Titanic Lara Beach
★★★★★

Veľmi dobré9.2
Popis hotela
Termíny
Oblasť a mapa
Galéria
Recenzie
Výlety
Titanic Lara Beach - 1 Titanic Lara Beach - 2 Titanic Lara Beach - 3 Titanic Lara Beach - letecký pohľad na hotel - 4 +45
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.

Pláž

Piesočnatá pláž s pozvoľným vstupom do mora priamo pri hoteli. Slnečníky, ležadlá, matrace a plážové uteráky sú k dispozícií zadarmo.

Centrum

Centrum mesta Antalye je vzdialené približne 12 kilometrov od hotela. 

Bazén

K dispozícií sú v areáli hotela vonkajšie bazény, vnútorné bazény, detský bazén a aquapark so šmýkačkami.

Od letiska

Medzinárodné letisko Antalya je vzdialené približne 10 kilometrov.

Poloha

Hotel je situovaný v centre obľúbeného strediska Lara priamo pri pláži krátkym transferom z letiska a možnosti nákupov.

Internet

K dispozícií je WiFi pripojenie v priestoroch hotela.

O hoteli

Hotel postavený v tvare lode ideálny pre rodiny s deťmi a páry vďaka jeho vybaveniu a polohe. Ponúka kvalitné služby a chutnú stravu. 

Ubytovanie

Hotel ponúka ubytovanie v elegantne zariadených dvojlôžkových izbách s možnosťou dvoch prísteliek a v rodinných izbách, ktoré majú oddelené miestnosti dverami a s poschodovou posteľou. Izby sú vybavené klimatizáciou, vlastným sociálnym zariadením, sušičom na vlasy, trezorom, županom a papučami, minibarom, TV, WiFi pripojením, telefónom, balkón a setom na prípravu kávy a čaju. Za príplatok je možný výhľad na more. 

Stravovanie

Koncept All Inclusice Ultra. Presný popis je k dispozícií pri ubytovaní. 

Služby

Hotel organizuje animačný program aj pre dospelých. Súčasťou hotela je disco, fitnes, jacuzzi, turecké kúpele a sauna. Pre aktívnejších je k dispozícií profesionálne futbalové ihrisko za poplatok, bowling tiež za poplatok, basketbal, volejbal a tenisové kurty. Pre najmenších návštevníkov hotela je k dispozícií miniklub, ihrisko a minidisco.

Nákupné možnosti

Obchody, reštaurácie a bary sa nachádzajú v bezprostrednej blízkosti hotela. 

Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

O destinácii

Lara je jedno z najmladších a najrýchlejšie rastúcich stredísk Tureckej riviéry. Ide v podstate o štvrť plnú luxusných 5* hotelov, reštaurácií a barov s perfektným servisom, komplexnou ponukou služieb, rušným nočným životom a výbornou kuchyňou. Samozrejmosťou sú klimatizované izby s výhľadom, fitness centrá a telocvične, bazény kryté i vonkajšie, tobogany, sauny, vírivky , kiná, internetové kútiky či detské kluby s pútavým programom pre tých najmenších. Zábavu vo dne v noci zaisťujú nielen bary, ale tiež najrôznejšie atrakcie. Luxusné hotely, vysoká kvalita služieb, výborná kuchyňa, rušný nočný života, nádherná príroda a historické pamiatky, to všetko sľubuje skvelú dovolenku, na ktorú budete určite dlho spomínať. 

Vzdialenosť od letiska

Letisko v Lare je vzdialené 11 km (Medzinárodné letisko Antalya). Transfer z letiska trvá približne 15 minút.

Čas transferu z letiska do stredísk je informatívny a závisí od premávky a počte zastávok v jednotlivvých hoteloch po trase.

Vzdialenosť od Bratislavy

2 212 km.

Dĺžka letu

Bratislava - Antalya: 2:15 hod.
Košice - Antalya: 2:00 hod.
Poprad - Antalya: 2:10 hod.
Sliač - Antalya: 2:10 hod.
Viedeň - Antalya: 2:15 hod.

Dĺžky letov sú len približné a informatívne.

Dĺžka trasy

Cesta autom z Bratislavy trvá približne 24 hodín, vedie viacerými krajinami a je čiastočne spoplatnená.

Počasie

Počasie v Lare, ktorá sa nachádza priamo pri stredisku Antalya, je v priemere rovnaké. V januári, februári a marci sa teplota pohybuje od 15°C do 18°C. Pre apríl sú typické už o čosi vyššie teploty a to 22°C. V máji sa už môžete tešiť na veľmi teplé letné počasie, kedy teploty vystúpia na 26°C. Najteplejšie mesiace sú jún, júl, august a september, kedy sa teploty vyšplhajú na 33°C - 36°C. V októbri sa začne znova ochladzovať na príjemných 26°C, v novembri na 22°C a v decembri sa ochladí až na 16°C.

Pláž

Okolo mestskej časti s hotelmi sa tiahne 12 km dlhá kamienkovo-piesková pláž Lara, ktorá je známa svojou čistotou a nádherne tyrkysovou vodou. Ide o jednu z najdlhších tmavých pláží v Turecku vôbec.


(Zdroj: flickr//cc/Lara beach)

More

More v stredisku Lara je veľmi čisté a vyznačuje sa svojou krásnou tyrkysovou farbou.

Teplota mora

Január - 16°C, Február - 15°C, Marec - 16°C, Apríl - 17°C, Máj - 20°C, Jún - 23°C, Júl - 25°C, August - 27°C, September - 26°C, Október - 23°C, November - 20°C, December - 18°C.

Deti

Pre deti sa v hotelových rezortoch organizujú zaujímavé animačné programy a zábavné podujatia.

Šport

V hotelových rezortoch sa nachádzajú plavecké bazény, taktiež fitness centrá a posilňovne. Samozrejme na pláži Vás čaká aj ponuka vodných športov.

Zábava

Na pláži Lara zažijete rušný nočný život, nachádzajú sa tu bary, reštaurácie a usporadúvajú rôzne akcie so živou hudbou a tancom.

Mapa

Video

9.2
10
Hodnotenie od zákazníka: 3.1. 2019 o 09:48
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.pl
Plusy: Hotel má už asi svoje najlepšie roky za sebou, ale je to úžasné. Servis a služby na najvyššej úrovni. Vkusné jedlo a tak rozmanité, že ľudia nevedia, čo jesť. Nápoje a liehoviny sú v poriadku. Izby sú priestranné a upratané denne, v cene je minibar. Na dobre upravenej pláži je veľa lehátok. Aj na začiatku sezóny (marec) je počasie skvelé. Kúpeľné sú zahrnuté a môžete si dovoliť príjemný oddych. K dispozícii je aj vyhrievaný bazén vonku. Ďakujem za nádherný týždeň.
zobraziť viac
10
Hodnotenie od zákazníka: 3.1. 2019 o 09:46
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.pl
Plusy: Hotel je veľmi pekný, čistý, dobre vybavený, ponúka veľa atrakcií. Zvlášť pre rodiny s deťmi všetkých vekových kategórií. Veľmi dobré a priateľské služby. Vkusné jedlo, hoci trochu monotónne. Obrovským prínosom je blízkosť letiska. Je tu niekoľko bazénov od olympijských až po detské, tobogány uspokojujú každého. Izby čisté a sú denne upratané, doplnený minibar. Odporúčam tento hotel všetkým, ktorí idú do Turecka.
zobraziť viac
8
Hodnotenie od zákazníka: 3.1. 2019 o 09:42
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.pl
Plusy: Skvelý hotel pre rodinnú dovolenku. Izby s bočným výhľadom na more boli pridelené až po dvoch upozorneniach (napriek tomu, že sme si doplatili túto možnosť), ale dostali sme kompenzáciu za menšie nepríjemnosti počas registrácie. Všetko ostatné bolo na vysokej úrovni. Hotel je čistý, jedlo je dobré a pestré, celý objekt je dobre udržiavaný. Pre tých, ktorí využívajú možnosť All Inclusive, ponúkajú aj značkové alkoholy, ktoré sa podávajú vo všetkých baroch - Chivas Regal, Absolut alebo Beefeater, to určite bude prekvapením. Ak hľadáte mínusy, kvalita upratovania miestnosti sa odchyľuje od všeobecne uznávaných štandardov. Pre deti sa v komplexe nachádzajú trampolíny, fúkané delá alebo najbežnejšie cukrovinky, to by malo byť zahrnuté v možnosti AIl Inclusive, čo výrazne zjednoduší pobyt dovolenkárov s deťmi.
zobraziť viac
8
Hodnotenie od zákazníka: 3.1. 2019 o 09:38
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.pl
Plusy: Skvelá dovolenka, hotel vyzerá dobre, služby na vysokej úrovni, všetko čisté, krásne. Ale náš pobyt bol 1 deň po sezóne, takže všetky bary okolo bazénov boli už zatvorené. ,Bar na pláži znížil ponuku na pivo, víno a nealkoholické nápoje. Plážový snack bar bol zatvorený. Jedlo bolo celkom v poriadku, ale zamerané bolo hlavne na arabskú kuchyňu. Nám to chutilo. Super wifi v celom hoteli, na izbách a na pláži. Odporúčam.
zobraziť viac
10
Hodnotenie od zákazníka: 3.1. 2019 o 09:33
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.cz
Plusy: Je pravda, že sme tento hotel navštívili v zime a to tam možno panujú iné podmienky než keď je hotel preplnený. My sme zastihli príjemný a snaživý personál (trocha bakšišu hneď na začiatku je silnou pomôckou), všade čisto, príjemné prostredie. Čo môžete viac chcieť ? Obchody, zábava, posilňovňa, kino, hry, dokonca aj bowling je stále prístupný. Aj v decembri bol k dispozícii vonkajší bazén s vyhrievanou vodou na 29 stupňov, dobre položený v závetrí, že sa dá aj príjemne ležať na slnku na lehátku. V jedálni sú určité miestnosti vyhradené pre hostí s deťmi a iné zase pre dospelých, takže obťažovanie deťmi je len minimálne. Bufet je tak bohato vybavený, že sme skutočne ani nemali šancu počas týždňa všetko ochutnať. Jedlá sú typické, dobre ochutená a veľmi dobré. Iste, nie všetko musí každému chutiť. Nie každý čašník je prívetivý ale sme na juhu, tak sa prispôsobte a majte predsa tiež trochu trpezlivosť. Rovnako je trochu nemiestne kritizovať, že sa domáce ženy kúpu v Burkinách, Nezabudnite, je to ich zem a my sa musíme prispôsobiť. Jediné mínus by som dal tomuto hotelu za nedostatočnú kontrolu turistov, ktorí by mali už konečne vedieť, že sa pri obede bikiny nenosia a ani to nie je vhodné, aby pán prišiel k večeri v krátkych nohaviciach s plážovou obuvou.
zobraziť viac

Okolie Lary je veľmi zaujímavé a plné najrôznejších pamiatok. Či už ide o starobylé zrúcaniny, historické mestá, vodopády, jaskyne alebo iné pamiatky.

JASKYŇA KARAIN

Ďalšia jaskyňa v Antalyi sa skladá z troch častí a je náleziskom rôznych nástrojov z praveku, ľudských lebiek a kostier zvierat.


(Zdroj: fllickr//cc/Karain)

JASKYŇA DAMLATAS

Ak sa potrebujete troška schovať pred slnkom a schladiť sa, tak navštívte jednu z jaskýň, ktoré ponúka Antalya. Najznámejšou je Damlatas, ktorá má liečebné účinky a odporúča sa, aby ju navštívili ľudia s astmou a dýchacími problémami.


(Zdroj: flickr//cc/Damlatas)

VODOPÁDY MANAVGAT

Neďaleko letoviska Antalya tečie rieka Manavgat, ktorá prechádza krásnou prírodou a lesom, kde vytvára menšie vodopády. Je to veľmi známe a často navštevované miesto v Turecku, kde sa nachádza aj park so záhradou.


(Zdroj: flickr//cc/Manavgat)

DUDEN WATERFALL

Neďaleko letoviska môžete vidieť prírodnú krásu v podobe vodopádu. Rieka Duden steká z pohoria Taurus a vytvára tak dva krásne vodopády, ktorými sa môžete pokochať. V blízkosti sa nachádza aj známa pláž, reštaurácie a iné atrakcie.


 (Zdroj: flickr//cc/Duden waterfall)

FLAUTOVÝ MINARET

Veľmi zaujímavá stavba, ktorá tvorí komplex siedmych budov a je zdobená modrými dlaždicami. Túto stavbu dal v roku 1 230 postavať panovník Anatolian Seljuk Sultan Alaaddin Keykubad I.


(Zdroj: flickr//cc/Yivli minar)

PRÍSTAV

Starý prístav v Kaleici je dnes obklopený obrovskými útesmi a vytvára tak dokonalé miesto pre romantikov. Je tu množstvo reštaurácií, barov a kaviarní so živou hudbou.


(Zdroj: flickr//cc/Kaleici)

MESTO ALANYA

Veľmi navštevované je samotné mestečko Alanya, ktoré ponúka množstvo atrakcií a pamiatok. Má historické centrum mesta s uličkami a budovami, no najzaujímavejšou pamiatkou v tomto meste je zámok Alanya Kalesi, ktorý je postavený na kopci a ponúka krásny výhľad na more.


(Zdroj: flickr//cc/Alanya)

ALANYA GARDENS

Záhrady v Alanyi sa považujú za oázu pokoja. Je to miesto, kde uvidíte tisícky kvetov, rastlín a kus krásnej prírody. K záhradám sa môžete dostať na požičaných bicykloch alebo na autobuse.


(Zdroj: flickr//cc/Alanya gardens)

PAMUKKALE

Celodenný výlet si môžete spraviť do Pamukkale. Pamukkale je najväčšia a najzaujímavejšia atrakcia v Turecku. Takzvaný "bavlnený zámok" predstavuje travertínový svah, na ktorom vyvierajú minerálne pramene, čím vznikajú usadeniny, ktoré tvoria krásne terasky a jazierka.


(Zdroj: flickr//cc/Pamukkale)

SIDE

Jedno z najdôležitejších antických sídlisk Turecka. môžeme obdivovať antický amfiteáter, mohutné mestské hradby, Athenin a Apolónov chrám ai. Nádherný malebný prístav je lemovaný celou radou útulných reštaurácií, kaviarní a barov.


(Zdroj: flickr//cc/Side)

Viac výletov nájdete na TripAdvisor.