UŽITOČNÉ INFORMÁCIE
    Nájdite si svoju dovolenku
    Vybrať kriteriá

    Záruka najnižšej ceny
    Nakupujte u nás za rovnaké ceny, ako priamo v cestovnej kancelárii, so všetkými výhodami a vernostnými zľavami.

    Široká ponuka zájazdov
    Vyberte si z ponuky slovenských, českých, rakúskych a nemeckých cestovných kancelárií na jednom mieste.

    Ako sa dostať z letiska na ubytovanie aj bez delegáta?

     - 1
    Margaréta Koklesová
    10.7.2019

    Nie pri každej dovolenke na vás v letiskovej hale čaká delegát, ktorého úlohou je prepraviť cestujúcich až na hotel. Možno cestujete bez cestovky alebo máte od cestovky dovolenku v súkromí bez služieb delegáta. Pravdepodobne vám v takej situácii napadne jednoduchá otázka - Ako sa z letiska dostanem na moje ubytovanie? Ja v takejto situácii využívam stránku www.rome2rio.com, kde stačí napísať odkiaľ a kam sa potrebujete dostať a cestu si vyhľadať. My sme sa nedávno vrátili z nádhernej Sardínie, tak si ukážeme práve to naše vyhľadávanie cesty na ubytko.

    ako sa dostať na ubytovanie bez delegáta

    Šikovné je, že nepotrebujete poznať presnú adresu. Stačí vám názov letiska alebo hotela. Ja som zadala názov letiska a potom názov komplexu, v ktorom sme boli ubytovaní. Keď to máte vyplnené, kliknete na Hľadať. Stránka vám automaticky nájde niekoľko možností prepravy (taxík, autobus, ak je to možné i vlak), predpokladané ceny a na pravej strane obrazovky zobrazí mapu s ukážkou vašej trasy.

    Výber je potom už iba na vás. Podľa toho, či bude vašim kritériom čas alebo ušetrené peniažky. My si pre tento príklad vyberieme napríklad cestu autobusom. Keď kliknete na vami preferovaný spôsob dopravy, uvidíte bližšie informácie ako cenu, názov linky, dĺžku cesty alebo frekvenciu spojenia. Nechýba ani kontakt na spoločnosť a ak je možné kúpiť lístky online i odkaz na webovú stránku.

    Stránka je veľmi šikovná aj na naplánovanie vašej cesty po najznámejších pamiatkach/plážach alebo výhľadoch v destinácii. My sme si napríklad vyhľadali cestu medzi Torre dell´Elefante a katedrálou St. Remy v mestečku Cagliari. Ako vidieť, keď sú od seba pamiatky dostatočne blízko, webová stránka ponúkne aj tú najlacnejšiu možnosť - chôdzu. :)

    Na záver ešte dva tipy:

    Tip prvý: Ak sú vám niektoré názvy nezrozumiteľné alebo neovládate dobre cudzí jazyk, smelo využite prekladač. Nie je nič jednoduchšie ako skopírovať slovíčko do vyhľadávania na www.translate.google.sk a nechať si ho preložiť.

    Tip druhý: Pri hľadaní cesty na ubytko rada využívam službu Google Street View. Vďaka nej sa viete prechádzať po ulici takmer ktoréhokoľvek miesta a pozrieť si, ako to tam naozaj vyzerá. Stačí si do Google mapy zadať požadovanú adresu (napríklad ja zadávam adresu nášho ubytovania Costa Paradiso).

    Okrem mapy sa vpravo dole zobrazí panáčik. Je potrebné naňho kliknúť a potiahnuť ho na požadovanú ulicu. Google vás automaticky prepne a zobrazí vám reálny náhľad miesta. Pomocou myšky sa po ňom viete prechádzať, či nazerať do uličiek. Užitočné, však? Túto službu viete využiť aj pri hľadaní ubytovania alebo skontrolovania cesty z vášho ubytka na pláž. Vždy si ale všimnite údaj vľaho hore. Napríklad tento záber nižšie bol vyhotovený v mesiaci júl 2017, je teda pomerne aktuálny. Ak ale nájdete záber starý napríklad 5 rokov, berte ho trošku s rezervou. Budova už može byť v horšom stave (alebo naopak zrekonštruovaná), to isté platí napríklad aj pre pláž.

     

    Páči sa vám tento článok? Môžete ho zdieľať s priateľmi.

    Podobné články

    Čo si zbaliť do mobilu? Užitočné aplikácie, bez ktorých sa na dovolenke nezaobídete! Margaréta Koklesová25.8.2019Dovolenka pri mori, Užitočné dovolenkové tipyDnes už na dovolenku asi nepôjdete s papierovou mapou a slovníkom. Mnohí si už so sebou nenosia ani foťák. Všetko máme pohodlne v smartfónoch. Avšak väčšina ľudí ani netuší, s čím všetkým nám šikovné telefóny na dovolenke môžu pomôcť. Dnes existuje naozaj kvantum (bezplatných) cestovateľských aplikácií,... Najčastejšie cestovateľské podvody a turistické pasce Margaréta Koklesová20.7.2019Užitočné dovolenkové tipyTuristi sú obľúbeným objektom (nielen) pouličných zlodejov. Pohybujú sa v novom prostredí a často nie sú dostatočne oboznámení s miestnymi zvykmi a spôsobom života. A k tomu všetkému so sebou nosia kopec hotovosti. Toto všetko z dovolenkárov robí magnet na rôzne kriminálne živly. Poďme sa spolu pozrieť na to, ako sa vyvarovať najčastejším...